Skip to content Skip to footer

Post

In een kleine, maar hechte gemeenschap doet het lokale postkantoor tevens dienst als ontmoetingsplek. Een ontmoetingsplek voor diegenen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, naar nostalgie, maar ook naar het doodnormale, naar oer-Hollandse gezelligheid en gemeenschapsgevoel. Dit is de plek waar Luuk en Teuntje hun dagelijkse rituelen doen, maar ook een plek waar ze hun ei kwijt kunnen bij Elsa, Elsa van de post. Zo noemen de mensen in het dorp haar.

Elsa is een vrouw van middelbare leeftijd die inmiddels bij het meubilair van het postkantoor hoort. Met haar deugdzame, wat chaotische werkstijl, houdt ze de boel al jaren draaiende.
Teuntje, een dertiger die nu al in haar midlifecrisis lijkt te verkeren, is een vrouw die van alles wil, het liefst cultureel verantwoord, maar niets daadwerkelijk uitvoert. Ze is allergisch voor haar gezin en haar huishouden en heeft wel weer eens zin in een nieuwe uitdaging.
Luuk is midden zestig, een ex-militair die nog steeds mentaal in de loopgraven lijkt te leven. Hij ziet overal complotten en is achterdochtig, maar hij is ook een man met een behoorlijke lading trots. Vooral trots om bij het postkantoor te horen, als zelfbenoemde ondersteuning van Elsa.

Alles lijkt volgens het vaste stramien te verlopen totdat op een regenachtige dag een onbekende jongeman, type ‘strak in pak’, even komt vertellen dat het allemaal anders moet. Drastisch anders… De bij de dorpelingen onbekende term ‘efficiency’ behoort tot zijn taalgebruik. Dit heeft bij hen een verbeten strijd om lijfsbehoud tot gevolg. Want voor deze dorpelingen staat er meer op het spel dan op het eerste gezicht denkbaar…

‘Post’, geschreven door Nathan Vecht, is een toneelstuk vol humor, waar de toeschouwer herkenning in zal zien, maar ook absurditeit. Tezamen ingrediënten voor een zeer vermakelijke avond!

Post

Tijdens de WAK, Week van de Amateurkunst, speelt Teater ’77 de voorstelling Post.

‘Post’ is een tragikomedie over een samenleving in opperste staat van verwarring. Het gaat over verlies van zekerheden, over voortgang en vastgeroest zijn, over realisme en idealisme, eigenlijk over niks en over een hoop dingen tegelijk.

RegisseurRex StanekeAuteurNathan VechtSpelersMichel van de Ree, Gerard Heinink, Femke van Nispen, Annemarie MastenbroekData24, 25, 30, 31 mei en 1 juni 2013PlaatsZaal 77, Markendaalseweg 75, BredaShare

Markendaalseweg 75, Breda
info@teater77.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Privacy*

GEREALISEERD DOOR STEPH SEES, MET THEMEREX © 2024 THEATER ’77.