Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teater ’77 wint de AtoB Toneelprijs!

Op 2 november werd de toneelprijs van Amateurtoneel Overleg Breda uitgereikt. Teater ’77 nam als trotse winnaar de prijs in ontvangst voor het stuk De Val, geregisseerd door Wilbo Kouwenhoven en gespeeld door Annemiek Jansen, Daan Bolier, Esther Scheefhals, Monique Drent en Rob Wilting. 

In de Val nemen we plaats aan tafel bij ‘De Laatste Show’, waar talkshowhost Sander Steenhuis zich al jaren onaantastbaar voelt. Maar wat als de jongere gasten zich niet aan het script houden? We zien hoe Sander langzaamaan de grip op zijn talkshow én zijn leven verliest. 

Wilbo Kouwenhoven neemt AtoB toneelprijs 2023 in ontvangst namens teater 77

Het stuk krijgt niet alleen lof om zijn verhaal dat de actualiteit scherp weet te raken. Ook de manier van regisseren, waarbij spelers geen vaste rol vertolken, verdient volgens de jury unaniem de prijs. “De hoofdrol wordt gedragen door iedereen, evenals alle andere rollen. […] Tegelijkertijd met deze manier van regisseren door Wilbo Kouwenhoven wordt de hele wereld rond dit show-werk belachelijk gemaakt en het is een heel herkenbare kritiek op de onechtheid ervan.”, Schrijft Kees van Meel in zijn recensie over het stuk.

De Val werd geschreven door Jeroen van den Berg en uitgevoerd van 7 tot en met 10 juni 2023 in Zaal 77 van Teater ’77.  

Markendaalseweg 75, Breda
info@teater77.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Privacy*

GEREALISEERD DOOR STEPH SEES, MET THEMEREX © 2024 THEATER ’77.