Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teater ‘77 gaat een spetterend theaterseizoen tegemoet

De worsteling van de cultuursector om haar publiek lijkt voor Teater ’77 niet op te gaan. De Bredase toneelvereniging gaat namelijk vol enthousiasme een spetterend theaterseizoen tegemoet. Ze trappen af met theaterfestival ‘De Belcrum Route’ dat zelfs al binnen anderhalve week volledig werd uitverkocht. Van 7 tot en met 10 juni speelt de toneelvereniging theatervoorstelling ‘De Val’, hiervoor zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Zwaar weer voor de cultuursector

Het is geen geheim dat de cultuursector regelmatig in zwaar weer verkeert. Na corona hebben veel theaters, maar ook poppodia en musea moeite om publiek opnieuw te trekken en vast te houden. Teater ‘77 merkt daar gelukkig niets van. “Vorig jaar mochten we natuurlijk ein-de-lijk weer naar events, na een periode van lockdowns. Daar profiteerden we van met ons jubileumfestival. Het was spannend of bezoekers, ook nu de situatie na corona met betrekking op maatregelen weer genormaliseerd is, de weg naar onze theaterzaal zouden blijven vinden. En dat deden ze massaal! Dat de kaartverkoop zó snel zou gaan, hadden ook wij niet verwacht.”, vertelt Stephanie van der Harst, PR- & marketingverantwoordelijke van de toneelvereniging.

De Belcrum Route

Dit seizoen staan er 2 voorstellingen op de agenda. Op 12 en 13 mei organiseert Teater ‘77 opnieuw een theaterfestival: De Belcrum Route, geregisseerd door Paul Terwijn. “Het succes van vorig jaar is voor herhaling vatbaar. Waar we vorig jaar in en om onze eigen locatie speelden, hebben we dit jaar gekozen voor drie bijzondere locaties in de wijk Belcrum.”, legt Stephanie van der Harst uit, “Bezoekers starten in MotMot Gallery en worden daar getrakteerd op een voorstelling op locatie, we spelen daarnaast in de karakteristieke Belcrumwatertoren én we hebben een hele toffe verrassing op het water.”.

De Val

Naast het theaterfestival speelt het toneelgezelschap van 7 tot 10 juni theatervoorstelling ‘De Val’ in hun eigen theaterzaal. Deze voorstelling is geschreven door Jeroen van den Berg en geregisseerd door Wilbo Kouwenhoven. “De Val is een voorstelling waarvan het onderwerp tijdens het repeteren steeds actueler werd.”, vertelt Stephanie. Aan tafel bij ‘De Laatste Show’ waant talkshowhost Sander Steenhuis zich al jaren ontastbaar. Maar wat als zijn jongere gasten zich niet aan het script houden?

Kaarten voor theatervoorstelling ‘De Val’ zijn nog beschikbaar en te bestellen via www.teater77.nl/shop.

Markendaalseweg 75, Breda
info@teater77.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Privacy*

GEREALISEERD DOOR STEPH SEES, MET THEMEREX © 2024 THEATER ’77.